Fill in the blanks with answers

Exam like SSC, UPSC, RRB, IAS, RPSC, Bank, etc. questions related to filling the blanks are asked in many government examinations.

A Fill in the Blank question consists of a phrase, sentence, or paragraph with a blank space where a student provides the missing word or words. You can also create a question with multiple blanks.

Fill in the Blank questions are graded automatically. Answers are scored based on if student answers match the correct answers you provide. You choose the evaluation method for answers:

  • Exact match
  • Contains part of the correct answer
  • Matches a pattern that you specify

Important Fill in the Blanks Questions with answers

QUESTION: 1
Unless you work very hard, _____

(a)you will not be successful

(b)you are not being successful

(c)you be not successful

(d)you ought to be successful

Ans: A.you will not be successful

QUESTION: 2
With great difficulty, _____

(a)he could get annoyed.

(b)he could keep his cool.

(c)he could lose his temper.

(d)he could not tolerate his nonsense.

Ans: B.he could keep his cool.

QUESTION: 3
He seized control of the country _____

(a)by diplomacy and being forceful

(b)by being a diplomat and forceful

(c)not only because of diplomacy but force

(d)by using diplomacy and force

Ans: D.by using diplomacy and force

QUESTION: 4
Seeing that the child was ill, the _____

(a)bottle of medicine was found empty

(b)mother sent for the doctor

(c)doctor was sent for

(d)windows of the room were closed

Ans: B.mother sent for the doctor

QUESTION: 5
One of you must help me, _____

(a)Mustn’t you?

(b)Won’t you?

(c)Wouldn’t you?

(d)Shan’t you?

Ans: A.Mustn’t you?

QUESTION: 6

Can you lend me a pencil, please?

(A) Yes, you can

(B) Yes, here you!

(C) Yes, here it is!

(D) Yes, here

Ans: C.Yes, here it is!

QUESTION: 7

Every person must learn _____

(A) wise ways in his time’s use

(B) that his time needs a wise use

(C) to using his time in a wisely manner

(D) to make wise use of his time

Ans: D.to make wise use of his time
 
QUESTION: 8
Most people are influenced by _____ advertisements and tend to believe the claims made about the product 

(A) efficient

(B) vigorous

(C) colourful

(D) aggressive

Correct Answer : C
 
QUESTION: 9
All decisions, _____ are likely to be taken by consensus. 

(A) somehow

(B) however

(C) anyhow

(D) forever

Correct Answer : A

QUESTION: 10
Ramappa _____as the mayor of the town and he will assume charge this Friday. 

(A) is elected

(B) is electing

(C) elects

(D) elected

Correct Answer : A

Leave a Comment